Упис у школу

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у ОШ “Вук Караџић“.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

С поштовањем,

ОШ “Вук Караџић“

Поштовани родитељи,

 

С обзиром да је на снази ванредно стање, обавештавамо Вас да ће се упис ученика у први разред нешто разликовати у односу на претходне школске године.

 

Почевши од 1.4.2020. године, на порталу еУправа (www.euprava.gov.rs) биће отворена услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу, која за циљ има да евидентирамо Вашу заинтересованост за упис детета у нашу школу. Након дефинисања уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послато обавештење о датуму уписа у основну школу. По дефинисању датума уписа у основну школу, на истом порталу (еУправа) биће омогућена и услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање, која ће Вам омогућити да једним доласком у школу обавите све потребне активности.

Молим Вас да за потребе школе, поред пријаве на порталу еУправа, попуните и упитник у наставку. (УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД)

 

За све информације у вези са уписом будите слободни и контактирајте:

 

  • секретара школе – sekretarvuk@gmail.com,  060-32-37-312
  • директора школе – direktor@skolavuk.edu.rs

 

 

Директор школе

Урош Момчиловић

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Ел. пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска бр. 41
11 000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912