Нина Шушић

Нина Шушић

Тешко је повезати танану, нежну девојчицу, милог лица и нестварне лепоте  са снагом знања коју у себи носи. Нина је тиха девојчица, плавих очију у којима се осликавају дубине наука којима стреми. Кроз свет корача с погледом знатижељног истраживача, жељног нових сазнања. Понекад се чини да је превише озбиљна, али у себи носи много радости. Скромна је и ненаметљива као да није свесна своје изузетности и инспиративности.

Од почетка школовања, Нина се из математике и на такмичењима „Мислиша“ и „Kенгур, такмичила са ђацима генерацијски старијим од себе и готово увек, на свим нивоима, освајала прве награде. Лакоћа разумевања и савладавања и тежих математичких области довели су до тога да је Нина после завршеног четвртог разреда полагала и положила пријемни испит у Математичкој гимназији. Упркос томе, наставила је школовање у нашој школи и као петак се такмичила са ученицима седмог разреда, освојивши прве награде на школском, општинском, окружном и државном нивоу. Тиме је стекла право учешћа на највећем националном такмичењу ученика основних школа – Српској математичкој олимпијади – где се такмичила са ученицима осмог разреда и освојила трећу награду. Само неколико бодова ју је делило од великог, и до сада незабележеног успеха за једног ученика петог разреда, пласмана на Балканску математичку олимпијаду.

Нинин таленат за природне науке снажно се испољио кроз такмичења из физике, где је, такође, освојила прве награде на свим нивоима такмичења, укључујући и државно такмичење у Сокобањи, у конкуренцији шестог разреда.

Математика и физика су за Нину изазов, а задовољство, пре свега, проналази у писаној речи. Воли да чита епску фантастику, али њену знатижељу задовољавају и књиге других жанрова. Често уме да каже:

„Најлепши ми је дан који почиње и завршава се са књигом у руци.”Нина воли да пише, па је освајала бројне награде на литерарним конкурсима у млађим разредима. Такође, Нина, другу годину заредом, уређује електронски часопис „Вртешка знања”, у чијој изради веома креативно учествује читаво  њено одељење.

Поред школских обавеза, Нина ужива у дружењу и својим хобијима.У одељењу је омиљена због своје несебичности. Веома је добра другарица и увек радо помаже свим својим другарима у савладавању школског градива.

Креативност испољава у свим областима живота. Дивно кува и сама смишља рецепте за своје кулинарске специјалитете. Користи састојке из своје баште, које узгаја на природан начин.

После доброг и здравог ручка, Нина воли да узме свој лук и стреле и вежба гађање, јер је стреличарство њена страст. Наравно, успеси нису изостали и на овом пољу.

У смирај дана радо одигра партију шаха.

Тешко је рећи шта ће Нина одабрати као свој будући позив. Њени хоризонти су бескрајни. У нашој школи је стекла прва знања и сви смо поносни на њу. Знамо да ће нас достојно престављати где год да оде и шта год да уради.

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912