Посета Царској бари

Посета Царској бари

Ученици IV2 и II2 са учитељицама Душком, Радицом и Тањом посетили су Специјални резерват природе „Царска бара”. У току излета уживали смо у вожњи бродићем и доживели магију Царске баре. Сазнали смо ко су становници Царске баре? Ко су птице станарице, а ко селице? Шта се сме, а шта не сме радити у зонама I, II и III  степена заштите? Све ово и још много тога о сликовитим барским пределима испричала нам је дивна Јасна Јованов из Јавне установе „Резервати природе” Зрењанин, којој се посебно захваљујемо.

Ученици су учествовали у радионици „Крсташ Живко и грлица Дивна”, истраживали природу тражећи станице са питањима о птицама. Разговарали смо о значају рециклаже и како да прављењем хранилица за птице предметима дамо нову намену.

Излет је организован у оквиру пројекта „Градски цвркут”, чији су аутори учитељице Душица Глигоровски, Радица Ристић и родитељи наше школе Бојана Лукић и Јасмина Цветић са сарадницима. Наш пројекат је у оквиру пројекта „Зелени инкубатор”, који спроводе Млади истраживачи Србије, Београдска отворена школа, Инжењери заштите животне средине уз финансијску подршку Европске уније.

                                                                                                            Тања Ивков

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912