НИНА ШУШИЋ – понос наше школе

НИНА ШУШИЋ – понос наше школе

и ученица 8/2 разреда добитница је Светосавске награде за 2024.годину.

          Нина  је ученица 8/2 одељења и ову престижну награду добила је за постигнуте врхунске резултате на државним такмичењима  и међународним олимпијадама и чије је знање из области математике далеко испред знања генерације којој припада.

Од самог почетка школовања, Нина се на такмичењима „Мислиша“ и „Кенгур“, такмичила са ученицима старијим од себе и готово на свим нивоима освајала прве награде.

После завршеног четвртог разреда, Нина је положила пријемни испит у Математичкој гимназији, али је наставила школовање у нашој школи и као ученица петог  такмичила се са ученицима седмог разреда и освајала прве награде на општинском, окружном и државном нивоу. Тиме је стекла право учешћа на највећем националном такмичењу  ученика основних школа – Српској математичкој олимпијади.

Већ као ученица четвртог разреда, Нина је освојила 1. награду на украјинској олимпијади из математике под називом „На урок“

На Петнаестој дописној математичкој олимпијади, као ученица 5. разреда радила је задатке за 7.разред и освојила прву награду.

На  Првенству основних школа Републике Србије у математици, Нини је додељена прва награда за постигнути појединачни успех.

Три године за редом као ученица петог, шестог и седмог разреда, Нина је учествовала на  Српској математичкој олимпијади  из математике  и освојила једну трећу и две прве награде.

Као ученица 7.разреда, Нина је на Српској математичкој олимпијади ученика средњих школа, добила трећу награду.

На државном такмичењу из математике ученика средњих школа, награђена је првом наградом у А категорији.

Нинина изузетна даровитост, подстакнута марљивошћу и љубављу према математици донела је резултате и пласмане и на много међународних такмичења као што су: Европска математичка олимпијада за девојке, Јуниорска српска математичка олимпијада, Јуниорска балканска математичка олимпијада као и Иранска геометријска олимпијада.

Изузетна даровитост и за остале природне науке, Нини је донела резултате и у области физике где је, такође, освајала прве награде на свим нивоима такмичења укључујући и прва места на државним такмичењима две године за редом. На државном такмичењу из информатике, такође је награђена првом наградом. Као главни аутор Пројекта Мрежа „Имаш ли петљу“ у организацији Удружења „Млади математичар“са освојеним 1. местом, Нина је изузетно добро повезала математику и уметност хеклања.

 

Пласмане и уважена места постигла је из различитих области и интересовања: на Међународном шаховском турниру, конкурсу за астрофотографију, на литерарним конкурсима у оквиру Дечје недеље и Ђачких песничких сусрета и Црвеног крста Србије.

Наша Нина, девојчица танане природе и нестварне лепоте, плени и задивљује снагом и количином знања које у себи носи и начином на који га стално надграђује. Нина нестварно брзо и ефектно упија знања која јој се нуде, али и поред тога, она и сама успешно налази начине да магијом знатижељног истраживача  и стрпљивошћу доброг аналитичара дође до онога што је интересује. Уз то је скромна и ненаметљива што јој још више истиче њену изузетност и инспиративност. Због радости коју у себи носи и несебичности  веома је прихваћена у друштву, изузетно вољена другарица, која је увек ту да својим другарима из одељења изађе у сусрет и подари део свога знања.

Част нам је и привилегија и поносни смо као школа што имамо таквог ђака и указујемо велико поштовање Нини и свим њеним талентима као и  њеном раду и труду да те таленте оживи и отелотвори у резултате. Желимо јој изузетне успехе у одабиру будућег позива и даљем усавршавању на пољу које буде њен избор, унапред верујући у то да шта год да изабере – Нина ће то радити савршено.

Аутор фотографије: Драган Кујунџић

 

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912