ООШ “Кочо Рацин“, Скопље – братска школа

ООШ “Кочо Рацин“, Скопље – братска школа

Дана 17.маја 2023.године у нашој школи је уприличен свечани чин потписивања споразума о братимљењу ОШ “Вук Караџић“ из Београда са ООШ „Кочо Рацин“ из Скопља. Споразум о братимљењу и даљој сарадњи две школе, том приликом, свечано су потписали  Гордана Јаневска, директорка ООШ „Кочо Рацин“ и директор наше школе, Урош Момчиловић у присуству предствнице амбасаде Републике Северне Македоније, представника ГО „Стари град“, управитеља „Нушић фондације“ и представника школе домаћина.

Циљ сарадње је успостављање пријатељских, културних, образовних, спортских веза између ученика и запослених две образовне институције, упознавање са системима образовања, размена примера добре праксе, одржавање заједничких часова кроз видео комуникационе платформе, организовање међусобних посета, као и сви други облици сарадње око којих се потписнице договоре.

Очекујемо да ће успостављањем сарадње, наши ученици и запослени, имати прилику да боље упознавају културние тековине и знаменистости Републике Северне Македоније и Републике Србије, наших главних градова, Скопља и Београда и градских општина Центар и Стари град.

Приоритени циљ обе школе јесте неговање и даље развијање најпозитивнијих људских вредности  кроз дружење, сарадњу, размену искустава и рад на заједничким пројектима.

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912