Потписан Протокол о братимљењу и сарадњи ООШ „Кочо Рацин“ из Скопља и наше ОШ „Вук Караџић“ из Београда

Потписан Протокол о братимљењу и сарадњи ООШ „Кочо Рацин“ из Скопља и наше ОШ „Вук Караџић“ из Београда

Захвални смо својим домаћинима на традиционално пријатељском гостопримству које нам је приредила директорка школе Гордана Јаневска. Топлим дочеком обрадовали  су нас најпре најмлађи ученици и хор школе својим импресивним извођењем македонске и српске химне, као добродошлица  колектива школе с великим угледом и дугом традицијом.

Свечаност је увеличана и присуством многобројних почасних званица. Са нама је била Невена Јовановић – амбасадорка Србије у Македонији, почасни конзул Пољске – Коста Костовски, представник амбасаде Италије, представник Савета родитеља, Школског одбора и колегинице и колеге из школе.

Радост због нашег заједничког пројекта и инспиративних идеја, поделио је са нама  и господин Горан Герасимовски, председник Општине „Центар“, који је, такође, и  потписник Протокола.

Представнике наше школе чинили су Биљана Ђелић, в.д. директор ОШ „Вук Караџић“, Снежана Костадиновић, представник Тима за промоцију школе, Урош Момчиловић,  донедавно директор ОШ „Вук Караџић“ и господин Небојша Нушић, представник Нушићеве фондације, сарадник и пријатељ обе школе.

Поносни смо што ће посвећеност, спој традиције и савремених достигнућа, као и  заједничка визија наших школа, уродити вредним, надахнутим пројектима, али и мноштвом нових пријатељстава и сазнања међу нашим ученицима и запосленима.

Радујемо се што ће ускоро, на Свечаној академији поводом Дана школе, наши гости бити и представници братске ООШ „Кочо Рацин“ из Скопља. Потрудићемо се да драгим колегама и пријатељима уприличимо лепу добродошлицу и гостопримство.

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912