Прослава школске славе – Савиндан

Прослава школске славе –  Савиндан

Наша школа је и ове године 27.јануара свечано обележила школску славу у присуству својих ученика, њихових родитеља, колега, радника школе који су у пензији као и бројних гостију и пријатеља школе.

Свечаност је отпочела обредом сечења славског колача који је одржао отац Владимир Пекић из цркве Св.Марка, а пошто школа сваке године има и домаћина славе из редова запослених, овогодишњи домаћин била је  драга колегинице Наташа Липовац која је у част наше славе припремила жито и славски колач.

Програм је настављен Светосавском химном, у извођењу хора наше школе под диригентским вођством наставника музичке културе, Алексе Рајковића и уз клавирску пратњу наставнице Даниеле Јовчић.

Присутне је потом поздравила директорка школе Биљана Ђелић нагласивши у свом обраћању значај светосавља као „вредности која је дубоко укорењена  у наше наслеђе и које увек и свима треба да буде инспирација за обликовање боље будућности“.

Прослава Савиндана увек нас изнова подсети на важност заједништва и просвећености и вечна  је инспирација да кроз образовање младих градимо чврсте везе и мостове међу генерацијама. На том путу, Свети Сава и светосавље су и ученицима и наставницима велика подршка и усмерење у мисли и духовности.

У ту част ученици наше школе извели су богат програм у коме је одељење 1/1 подсетило присутне на значај и лепоту старих српских имена. Одељење 4/4 извело је рецитал и песме везане за лик и дело  Св.Саве. Драмски део „Свети Сава и народна предања“, за кога је режију и адаптацију сценарија урадила учитељица Радица Ристић, извело је одељење 4/2. Ученици Андреј Дамјановић 8/2 и Дуња Стојковић 8/3 достојанствено су представили одломак из дела „Житије свете Јелене Анжујске“ архиепископа Данила II, а ученици 7/1 – Теодор Јанковић и Анђа Шупут говорили су драмски одломак из беседе оца Горана Ковачевића – „То је моје дете“. Две ученице, из млађих и старијих разреда, прочитале су своје првонаграђене литерарне радове на тему светосавља. Кроз цео програм успешно су нас водила два ученика одељења 7/3 – Лазар Марковић и Вук Аранђеловић.

Посебно смо ове године срећни и поносни на ученицу наше школе – Нину Шушић из одељења 8/2 која је ове године добитник Светосавске награде за постигнуте врхунске резултате  из математике. У њену част ученица 7/2, Александра Милекић одсвирала је  Вивалдијеву композицију на виоли.

До следећег Савиндана !

Телефони: +381 11 3221239
+381 11 3237314

Е-пошта: osvukstarigrad@gmail.com
Таковска 41
11000 Београд

ПИБ: 101953815
Матични број: 07002912